Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с парно 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с парно 147

Здравейте , преди броени часове докарахме нова белисима в къщи 147 1.9 JTD 2004 г. , единственият проблем , който открихме по колата от цял ден тестване е че парното не духа топло , вентилатора си работи на всички степени , климатика също вкл. , но неще да задуха топло , колата си дига 90 градуса ама нъцки , има ли връзка с датчика за външната температура , защото показва нереално високи стоиности и може ли това да бърка парното да духа топло.

p.s утре ще пусна снимки да се изфукам че вече е мн тъмно.
    Alfa 147 Q2 1.9 150 hp, Alfa GT 2.0JTS '05 ex, Alfa 159SW 1.9JTDM 150hp+ ex, Alfa 156SW 1.9JTD FL '04ex, Alfa 156 2.0 TS 16V 155hp '99 ex, Alfa 147 1.9JTD 115hp+ '04ex

Първоначално публикувано от mboge Покажи съобщение
    Здравейте , преди броени часове докарахме нова белисима в къщи 147 1.9 JTD 2004 г. , единственият проблем , който открихме по колата от цял ден тестване е че парното не духа топло , вентилатора си работи на всички степени , климатика също вкл. , но неще да задуха топло , колата си дига 90 градуса ама нъцки , има ли връзка с датчика за външната температура , защото показва нереално високи стоиности и може ли това да бърка парното да духа топло.

p.s утре ще пусна снимки да се изфукам че вече е мн тъмно.
    Ами първо,честито и безаварийни километри.
    Парното може и да не обръща,студено-топло.Около радияторчето има машинки които въртят клапите за студено-топло,горе -долу и в страни,може едната да не работи,та заради това да не сменя.
    А другия вариант е,запушено радияторче на парното,което се оправя почти винаги със смяна с ново.
    Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
    Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Не, при мен на +30 градуса си ми включва топлото.
      Случайно го знам, защото лятото чистих системата и трябваше да изсуши тръбите и го направих с топъл въздух от парното.
      Вижте утре дали са топли тръбите, които влизат към вътрешния радиатор.
      sigpic

Comment

Свали декоративния капак на двигателя за да стигаш лесно маркучите на парното.Запали колата и виж дали загрява и двата маркуча/входящ и изходящ/.Ако не се загряват и двата,няма циркулация през радиаторчето.Ако се загреят,проблемът е в клапите.
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

маркучите са топли !!! къде да ги търся клапите
          Alfa 147 Q2 1.9 150 hp, Alfa GT 2.0JTS '05 ex, Alfa 159SW 1.9JTDM 150hp+ ex, Alfa 156SW 1.9JTD FL '04ex, Alfa 156 2.0 TS 16V 155hp '99 ex, Alfa 147 1.9JTD 115hp+ '04ex

Comment

Клапите с вентилатора са в един блок,зад жабката и към централната конзола.Провери първо всички предпазители и тогава разглабяй там.
            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
              Клапите с вентилатора са в един блок,зад жабката и към централната конзола.Провери първо всички предпазители и тогава разглабяй там.
              Тази клапа която му трябва не е зад жабката,а зад централната конзола,но моторчето се сваля отстрани откъм жабката/за по лесно и тя се сваля/
              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Централната конзола е свалена , но откъм жабката е моторчето което регулира клапата , която определя от къде да духа (на стъклото , краката и т.н) , на мен ми е проблемно другото топло/студено , идеи къде да го търсиме

Edit: Моторчето е открито , но за голяма изненада се оказа че работи след свалянето му и тест , сменихме позицията на клапата ръчно и сега духа пък само топло , което е по-добрият вариянт докато не се намери причината , то остана само самият бутон според мен.
                Last edited by mboge; d.m.y г., 15:48.

Comment

Първоначално публикувано от mboge Покажи съобщение
                  Централната конзола е свалена , но откъм жабката е моторчето което регулира клапата , която определя от къде да духа (на стъклото , краката и т.н) , на мен ми е проблемно другото топло/студено , идеи къде да го търсиме

Edit: Моторчето е открито , но за голяма изненада се оказа че работи след свалянето му и тест , сменихме позицията на клапата ръчно и сега духа пък само топло , което е по-добрият вариянт докато не се намери причината , то остана само самият бутон според мен.
                  Ако клапата,като я завъртите на ръка остава в тази позиция която сте я нагласили,значи има проблем в нея,би трябвало сама да се връщаМоже самото моторче да няма сила,което се получава от спукани зъбни колела вътреОтворете моторчето и го разгледайте,защото ако превърта,теста неможе да си намери позицията,и съответно не изпълнява командата
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Да вдигна малко темата защото , чак сега се заех с проблема , свалихме моторчето но то се оказва здраво , проблемът явно е преди него. На кабела , който влиза в моторчето незнайно защо по всички крачета идва 12V , сега търсим къде се намира управлението на това стъпково моторче , което е м/у копчето и моторчето !!!
                    Last edited by mboge; d.m.y г., 13:56.

Comment

Working...
                    X